Semesterstart

Så er det 1. februar og et nyt semester skal i luften. De heldige studerende som var til eksamen tidligt i januar, har haft tid til at puste ud. Og de der først har været til eksamen sidst i januar har forhåbentlig sørget for at holde juleferie i nogenlunde ro og mag. Anderledes ser det ud for underviserne – ikke mindst for dem der er koordinatorer.

Enhver der har arbejdet på en byggeplads ved, at murerarbejdsmændende altid skal være mindst et par skridt foran murerne. Før svendene kan begynde at mure, må arbejdsmændene først blande mørtel, sætte stillads op og stille mursten frem. Omtrent på samme måde er det at være semesterkoordinator.

Før semesteret overhovedet kan begynde, skal semesterforløbet tilrettelægges og organiseres. En stor del af december og januar går derfor med at lægge kalender, hyre kursusholdere og vejledere, reservere lokaler og skrive studievejledninger. Der skal bookes hotel og bus til studierejsen og og laves besøgsaftaler med tegnestuer og museer.

Alt dette skal ordnes mens man løber spidsrod mellem eksaminer og den der til hørende rapportlæsning, der flyver een om ørende som tagsten i en vinterstorm. Og har man afgængere, venter de som regel ikke til 1. februar med at gå i gang, men vil gerne holde vejledningsmøder allerede inden semesterstart.

“Har du holdt weekend lige til nu?”, blev jeg spurgt af en studerende forleden, da jeg efter to morgenmøder endnu ikke havde nået at være omkring mit kontor, da vi havde vejledningsmøde sidst på formiddagen. Hmm… så er det man lige skal lukke øjnene et øjeblik og tage en dyb indånding, for ikke at komme til at sige noget grimt.

Men sådan ser tingene jo så forskelligt ud i januar. Mens enkelte kan tage et pusterum inden det nye semester går i luften, er der andre der står og skovler kul i maskinrummet. Men heldigvis skal alt jo være klar 1. februar, og så bliver det koordinatorernes tur til at puste lidt ud, så… lige over!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: