Tre studerendes computer rekonstruktion af det antikke Zea harbour vil blive vist i Athens internationale lufthavn fra Januar 2007

zea-harbour-project.jpg

 Arkæologisk computer rekonstruktion af det antikke Zea Harbour, som tre studerende fra Arkitektur og Design lavede i foråret til det dansk ledede marinearkæologiske udgravning af Zea harbour, bliver fra midten af januar 2007 og i en periode fremover, vist i Athens internationale lufthavn. Den 5min. lange computergenererede animations video, der viser hvordan arkæologerne mener Zea Harbour så ud i 400-tallet f. Kr. og som fortæller historien omkring den vigtige græske flådehavn, vil være en del af en reklamekampagne for Grækenlands kulturelle arv. Filmen vil blive vist på over 40 Tv-skærme fordelt rundt om i lufthavnsterminalerne.

Zea Harbour ligger i Piraeus, Athen og var i antikken en af tre meget vigtige strategiske flådebaser omkring Athen. Zea harbour var base for 196 trireme’er som var datidens krigsskibe. Disse skibe var lagt på land i fredstid i såkaldte shipshed, som var over 70 meter lange og som kunne huse to trireme’er. Størrelsen og antallet af shipshed, gør disse militær anlæg til nogle af de mest storslået antikke konstruktioner. Desværre har tidens påvirkning og menneskelig indgriben gjort, at kun meget lidt af disse antikke superkonstruktioner er tilbage og det som er tilbage, er enten under vand eller moderne urbane konstruktioner, hvilket gør det meget svært at få et indtryk af de engang så storslåede konstruktioner. Derfor blev tre studerende fra Arkitektur og Design i marts i år spurgt, om de ville lave en computergenereret rekonstruktion af Zea harbour. Dette endte ud i en video der i maj måned blev præsenteret for Dronning Margrethe i forbindelse med hendes besøg på Det Danske institut i Athen.

 shipshed4.jpg

Af Brian Klejn-Christensen
5. semester
Gæsteredaktør i november

Videoen kan hentes på adressen: www.aod.aau.dk/goahead/zea/compressed/

Link til det arkæologiske projekt hjemmeside: www.zeaharbourproject.dk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: