Referat af DD ekskursion til København 1. nov.


Onsdag den 1. november tog 6 DD-studerende fra 5. semester og lektor Ole Pihl til København for at besøge tre af Danmarks i øjeblikket meget succesrige CG (Computer Graphic) virksomheder, for dels at få et indblik i virksomhedernes arbejdsområder og dels at få en snak med dem, om hvilke kvalifikationer de efterspørger ved deres medarbejdere og hvordan de ser på mulighederne for DD studerende i deres respektive virksomheder.

Formålet med turen var, at få input til defineringen af den nye studieordning for master specialet for Digital Design, som efter planen skulle være klar til det kommende 7. semester (efteråret 2007). Efter at DD i dette uddannelsesår (efteråret 2006/ foråret 2007) har været på standby og hermed en usikkerhed omkring fremtiden for DD specialet, har det været vigtigt at målrette uddannelsen mere og gøre den mere rettet mod, hvad erhvervslivet efterspørger. I denne forbindelse havde vi DD studerende på 5. semester, sammen med Ole Pihl, arrangeret en ekskursion til København, for at besøge Ghost, som mest er kendt for deres reklamefilm for blandet andet Lego Bionicle og Carlsberg, men som også har lavet CG til flere danske og udenlandske spillefilm. A-film som nok er Danmark største selskab med egen spillefilms produktion indenfor animation, både hvad angår traditionel animationsfilm, såvel som CG animationsfilm. De har lavet flere kendte titler, som blandt andet ”Den grimme Ælling og Mig” (biograf aktuel), ”Terkel i Knibe”, ”Asterix og Vikingerne”, ”Hjælp jeg er en Fisk”, ”Jungledyret Hugo” og ”Fuglekrigen i Kanøfleskoven” og som i øjeblikket arbejder på produktionen af Jungledyret Hugo i en CG animations udgave.

A-Film productions

Det sidste sted vi besøgte, var Deadline Games som mest er kendt for deres to anmelder roste spil, ”Blackout” og ”Total Overdose”. Vi havde tidligere på semesteret været så heldige, at overvære et IDA foredrag med Game Director Per Kyed, hvor vi efter foredraget fik en længere snak med ham omkring vores muligheder indenfor spilbranchen. Denne kontakt gjorde, at Deadline Games havde arrangeret, at vi fik en snak med to ansatte omkring deres arbejdsområder som henholdsvis level artist og level designer. Besøget ved Deadline Games var meget interessant og vi fik et virkelig godt indblik i arbejdet med at udvikle computerspil og fandt ud af, at vores arbejdsområde indenfor computerspilsbranchen lægger sig mere op af arbejdet som level artist, end som level designer. Level artist er dem der udvikler den æstetiske stil og laver grafikken til et spil.

Deadline

Konklusionen på ekskursionen, er at behovet for CG i Danmark er stigende og at der faktisk findes virksomheder i Danmark, som på et højt kvalitets niveau laver CG produkter til både det danske, såvel som det internationale marked indenfor, reklame-, film- og spilbranchen. Ekskursionen viste også, at det er vigtigt at en kommende DD profil også er meget stærk, hvad angår det mere værktøjsmæssige i forhold til 3d software som 3d Studie Max og Maya og at det er vigtigt, at få et tæt samarbejde med branchen i form af undervisning, praktikpladser og virksomhedsbesøg. Det er også vigtigt, at vi som en master uddannelse viser erhvervslivet, hvilke kvaliteter og højt niveau af faglighed vi kan tilbyde som Digital Design kandidater fra Arkitektur & Design.

Resultatet af vores besøg ved Ghost, A-Film og Deadline Games skal udmunde i en rapport, der gerne skal være med til at gøre profilen for den kommende studieordning for Digital Design specialet mere stærk og mere rettet mod erhvervslivets behov.

Af Brian Klejn-Christensen
5. semester
Gæsteredaktør i november

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: