Kunsten i kulturkampen

tvj.jpg

Trine Vendelboe Juul. Foto: Ukendt

Nordjyllands Kunstskole inviterer:

Foredrag og debat ved Trine Vendelboe Juul, tirsdag d. 10/10, kl. 20, Nordjyllands Kunstskole, Søndergade 20, 9000 Aalborg. Varighed inklusiv debat: 2 – 2 1/2 time.

Trine Vendelboe Juul siger om sit foredrag: Kulturkampen er måske ikke den overskrift, der glimrer mest i avisernes spalter og andre steder i medierne for tiden, og har faktisk ikke rigtig gjort det siden Muhammedkrisen. Det er dog på ingen måde ensbetydende med, at der ikke har fundet og ikke stadig finder et værdiskred sted i disse år. En forandring, der giver grobund for et mentalt og kulturelt anderledes samfund, end det, der udviklede sig i løbet af forrige århundrede. Derfor er det stadig utrolig vigtigt, at vi tager kulturkampen alvorligt, forstår dens betydning og udnytter vores muligheder for at dreje den i den retning, vi hver især ønsker.

Første del af foredraget er en status quo over kulturkampen; hvem, hvad, hvor, hvordan og hvorfor? Og hvor udkæmpes kulturkampen nu? Foredragets anden del vil sætte fokus på kulturkampens betydning og konsekvenser for kunsten, kreativiteten og kulturlivet i samfundet. Foredragets tredje og afsluttende del er en debat om, hvad man i det nordjyske mener, kulturkampen har betydet og en diskussion om, hvad man ser af kreative, kritiske, kunstneriske udfoldelsesrum forude.

Trine Vendelboe Juul er indehaver af kommunikationsvirksomheden a2be. Hun er uddannet cand. mag. i Æstetik og Kultur, og har bl.a. været ansat som kommunikationsansvarlig ved C-SAM, Center for Samtidskunst i Århus. Trine Vendelboe Juul er forfatter til debatbogen Forstand og følelse – kulturkampen alvorligt talt (Forlaget Klim januar 2006).

Vel mødt, alle er velkomne.

Svend-Allan Sørensen
Afdelingsleder, Nordjyllands Kunstskole

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: