Kantinen der ikke er

Ifølge en artikel fra Weekendavisens udmærkede sektion ‘Idéer’ er det påviseligt en forudsætning for, at et universitetsmiljø kan generere original forskning, at det har en velfungerende kantine, hvor forskerne kan mødes og udveksle idéer under uformelle og uorganiserede former. Og det er ikke svært at forestille sig, at hvad der gælder for forskere også har gyldighed for studerende.

Nogle vil kunne huske, at der for år tilbage var en bod opstillet i tegnesalen på Gammeltorv, hvor man kunne købe sandwiches. Den mobile kantine-ordning, som var sat i værk af Anna Marie Fisker blev imidlertid kortlivet, og siden man været henvist til enten frokostrummet på Østeraa, som fortrinsvis benyttes af ansatte, eller frokoststuen på Bispensgade, som overvejende benyttes af de studerende der har arbejdslokaler der.

Er vi simpelthen så glade for take-away eller tilfredse med madpakken på køl, at vi er villige til at se igennem fingre med kvaliteten af forskning og læring? Eller ligger der et latent og uudtalt behov for en kantine hvor man kan mødes tilfældigt med dem man ikke møder, hvis ikke man lige skal, og hvor man kan få den snak man ikke har forberedet sig til på forhånd?

Advertisements

3 comments

 1. Morten Bilde 9. semester ark

  Mange konfliker og misforståelser mellem studerende, VIP’pere og TAP’pere ville kunne forebygges eller ellimineres ved at have en kantine hvor irritationsmomonter kunne drøftes uformelt. Herigennem kunne der også opbygges en større forståelse for hinandens ansvarsområder.

  En kantine ville også være et oplagt sted at gøre opmærksom på de mange og gode sociale initiativer, der tages her på stedet. Men som efter min mening benyttes for sparsomt. Det er faktisk vigtigt at vi også husker at have det sjovt. At grine minimum en halv time HVER dag er ikke et dårligt mantra!

 2. Dear Nic, collegues and students.
  Thanks for setting up this initative, Nic. Although this is not a formal “A&D-weblog” I hope, that we can use this blog to practise in a more open discussion on topics related to the studies at A&D. I can already see, that more topics debated in the study board, is now being continued here.
  We have now set up a policy to prevent stress among students, and as many of you know, we worked hard on setting up a cantina-solution in Studenterhuset without much luck last year. Probably more hot topics will pop up in the future..like new examination procedures, the website , the lack of space, the workshop etc.
  We will introduce a weblog in the new A&D webstructure, that we expect to present early 2007, but until then I hope, that this blog will give room for a lot of proposals for improving the many aspects of studying at A&D.
  I will not promise to open the blog every day, but I am sure, that hot topices will reach my desk anyway, so blog-on well!
  Best regards
  Kaare Eriksen, Head of Studies Architecture & Design

 3. Sune H, 10. sem, architecture

  Blog up!!!

  Med Nic’s blog har Nic vist sig at være overlegen indenfor en urimelig overset kreativ egenskab. Hvor-svært-kan-det-være-skill’en kalder jeg den. Det går ud på at man har et problem, et stort problem, som løses ved det mest umiddelbare, ukomplicerede indgreb overhovedet. Et klart greb kan det kaldes på fagsprog. Klare greb ødelægges ofte af analyser, derfor er det klart, at der ikke ligger nogen nærmere analyse bag Nic’s blog. Til gengæld har han en fornemmelse for tiden, for snusfornuften, og for hvad de unge vil ha’.

  Nic’s blog har succes. Tillykke med det. Studielederen har meldt sig på banen, og han truer med, at lanceringen af en officiel a&d blog forventes at ske (allerede) tidligt i 2007.

  Men som man ved, så har man som (for)bruger ikke har meget gavn af to ens produkter (hvilket i øvrigt også gælder for gratisaviser), så jeg vil ikke her, anbefale arkitektur & designs ledelse at fare ud og bruge 5 studentertimer (500 kr.) på at få en studerende til at c/p et blog-script, som så kan udgøre den officielle a&d blog. Nic’s blog er officiel nok, tak!

  I stedet vil jeg appellere til husets kreative hoveder om lidt mere hvor-svært-kan-det-være-tankegang a la Nic på a&d, tak. Hvor-svært-kan-det-for-eksempel-være, at alle bruger den samme kantine?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: