“If you are going to San Francisco…”

sf.jpg

Foto: Marianne Trouelsen

Marianne Trouelsen har været i praktik hos et arkitektfirma i San Francisco og har skrevet et rejsebrev til Nics blog:

Altid har man hørt om, hvor fantastisk San Francisco er! Det var således med ganske høje forventninger, at jeg begav mig til byen, hvor jeg i fire måneder skulle arbejde som praktikant hos et lokalt arkitektfirma – og jeg blev langtfra skuffet!

Hvad er det, der gør byen så behagelig og tiltrækkende? Det er bestemt ikke ejendomspriserne, som er skyhøje og skaber et huslejeniveau, som hører til blandt de dyreste i hele USA. Det er heller ikke slumkvartererne, som man finder helt ind i downtown. Derimod faldt jeg for den høflighed, venlighed og store imødekommenhed, jeg blev mødt med overalt. I SF eksisterer desuden en stor tolerance blandt folk, som gør, at alle accepteres – uanset kultur, religion, etnisk baggrund og livsstil (Og det er bestemt noget, vi kan lære af her i Danmark!). Et citat af Rudyard Kipling lyder: “San Francisco has only one drawback – it’s hard to leave”, og det kan jeg kun give ham ret i!

SF er, som så mange andre amerikanske byer, opdelt i en streng grid-struktur. Market Street, som skærer sig på tværs igennem hele byen, er vel det, man kan kalde hovedgaden. I Downtown findes sporvognene eller cable cars, som er en af SF’s store turistattraktioner, og som kan ses i utallige film og tv-serier. Union Square ligger lige midt i det hele og agerer centrum for byens handelsliv. Jeg boede et par blokke fra Union Square, og havde derfra kun ca. 10 minutters gang til Financial District, hvor jeg arbejdede. Her udmærker SF sig i øvrigt i forhold til mange andre amerikanske byer, idet man rent faktisk kan GÅ rundt fra sted til sted – hvis altså konditionen tillader det, for mange af gaderne er VIRKELIG stejle.

Udover de føromtalte sporvogne har SF naturligvis the Golden Gate Bridge og Alcatraz, som de helt store attraktioner, men det slutter ikke her. Byen har et utal af spændende og forskelligartede kvarterer, som uden tvivl er et besøg værd. Herunder er bl.a. Haight-Ashbury-kvarteret, hvor hippi-oprøret udsprang. Desuden er der The Mission, som er et livligt, spansk kvarter, Castro, hvor regnbueflaget vajer for ’The Gay Capital of the World’, Northbeach, et italiensk kvarter med lækre caféer og spisesteder, Chinatown, hvor den største koncentration af kinesere udenfor Kina findes, Financial District, hvor alle skyskraberne og de travle kontorfolk er koncentreret, Pacific Heights, rigmandskvarter med store huse og store biler – og meget meget mere…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: