Hvor skal vi hen efter Musikkens Hus?

I sidste uge udtalte Mike Mullins, Klaus Kristensen, Mary-Ann Knudstrup og Hans Kiib til Nordjyske Tidende, at A&D nu ikke længere vil være med i Musikkens Hus. De mange omprojekteringer og besparelser undervejs i projektforløbet har efterhånden vansiret det oprindelige vinderprojekt til ukendelighed og ikke mindst medført væsentlige arealmæssige og rumlige forringelser for A&D. Det er derfor næppe nogen stor afsløring, at det som nu er sket, er det som mange på A&D i deres stille sind egentlig gik og håbede på.

Det ændrer imidlertid ikke ved, at vores nuværende fysiske forhold er alt andet end tilfredstillende, og at en ny og varig løsning trænger sig på, Musikkens Hus eller ej. Men hvad kunne vi tænke os i stedet? Og hvad er der er af muligheder? De fire lektorer pegede i avisartiklen på, at A&D gerne ville have mere at skulle have sagt, end det var tilfældet i forbindelse med Musikkens Hus. Men hvad har vi egentlig at sige?

Er det stadig vigtigt at det kommende A&D får en placering på havnen? Det mener nogle. Skal vi have et nyt hus, tegnet af en stjernearkitekt? Eller er det bedre – og billigere – at få fat i nogle eksisterende industribygninger, hvor vi kan få plads til at tumle os og opføre os mere værkstedsagtigt end vores nuværende lokaler giver mulighed for? Er der overhovedet sådanne bygninger på havnen? Hvad med Nordkraft – er der stadig ledige pladser? Og kunne vi leve med at være delvis i Nordkraft og delvis i nye bygninger som eventuelt først bliver opførst senere?

Eller er det så påtrængende at få nye lokaler, at vi bør afskrive havnefronten som en smuk men urealistisk drøm, hvis vi gerne vil flytte inden for en rimelig tidshorisont? Og hvor skulle vi i så i givet fald flytte hen? Ud på værftet? På Eternitten? Eller den gamle postterminal? Forskellige muligheder og forskellige begrænsninger. Hvad skal vi gå efter? Hvad er det egentlig for nogle fysiske rammer vi gerne vil have noget at skulle have sagt om?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: